Meer duidelijkheid over procedure beslisdocument Specialisaties

Een aantal NVLF-leden heeft gevraagd om meer duidelijkheid over de procedure rond het concept-beslisdocument 'Specialisaties binnen de logopedie'. Een toelichting.

specialisaties

Voor het project ‘Specialisaties binnen de logopedie’ is een algemene werkgroep ingericht. Deze werkgroep bestaat uit vertegenwoordigers van alle stakeholders: vertegenwoordigers uit het werkveld (allround logopedisten en logopedisten die al een ‘speciaal aandachtsgebied’ hebben), verwijzers, cliënten, de wetenschap, het onderwijs en de zorgverzekeraars.

De rol van de algemene werkgroep is om inhoudelijk te adviseren over de producten van het project. Dat betekent in de huidige fase: adviseren over het concept-beslisdocument. Tegelijkertijd kunnen logopedisten via de website commentaar leveren op het concept-beslisdocument. Vervolgens vindt een vergadering plaats van de Ledenraad waarbij het concept-beslisdocument op de agenda staat.

Op basis van de verschillende inbrengen zal een uiteindelijke beslissing worden genomen door het NVLF-bestuur, in samenspraak met het Studierichtingsleiders Overleg Logopedie.